ponedeljek, november 27, 2006

V Melaki je bolj domace


Na hitro sva jo zbrisala iz KL. Sprva polna idej o smereh odhoda sva nacrtovala odhod na kaksen otok in obisk Melake. Na koncu sva se odlocila, da greva samo v Melako, nekdanjo prestolnico Malezije. V nasprotju s KL Melaka ima svojo duso, saj zdruzuje mesanico malezijske, kitajske in evropske kulture. Ljudje so malo bolj sprosceni in prijazni. Ogledala sva si glavne znacilnosti mesta, tako da se jutri pocasi vracava v KL in se pripraviva na pot domov. Tina ze komaj caka Maricino kuhinjo, saj sva ze imela urgetni obisk McDonaldsa. Ze od odhoda s Tajske viha nos nad prehrano, medtem ko Matej v slogu gorenjske varcnosti poje vse, ne glede na okus. No ja, zadnjic je bila neka kitajska juhica 'predobra' tudi zanj.

Z denarjem sva ze posteno na tesnem, vendar bova poskusila preziveti brez obiskov bankomatov, tako da darilca NO GO! ;-) Stiskava, kjer se le da (soba za 20 ringitov). Nad sopingom sva kar malo razocarana, saj so cene v novih "zahodnih" velikih centrih podobne nasim. Kupovati se splaca na ulici, vendar to lahko clovek pocne tudi pri Kitajcih v Trstu, ponaredke pa dobis poceni tudi na trznicah v BiH.

Mogoce je tole najino zadnje oglasanje, ceprav se bova potrudila in se oglasila pred odhodom iz KL.

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Upam, da se srečno vrneta domov. Kmalu se vidimo (v sanjah).
Bojan in irma

Anonimni pravi ...

Zdravo. Sedaj vama pa resnično tečejo zadnje urice in zato jih izkoristita.Če imata kakšno željo po kakšni hrani jo sporočita, da vama jo pripravimo.Pri nas je vse po starem, avto je zopet v popravilu, še vedno ista napaka-lučka,gas.Nasvidenje.
Jolanda, Rado, mama Pavla.

Anonimni pravi ...

živjo!!jupi,jaz sem ta teden tudi doma,sem popolnoma presrečna,nepričakovano koriščenje viška ur..Nina že odšteva dneva do vajine vrnitve,malo je razočarana,ker se Tinka ne bo izkrcala na Jesenicah,pa jo bo gotovo kakšna malenkost s štantov potolažila-))..Sicer vama pa vsi želimo srečno pot domov.
čaw M,N,R,R.P