torek, november 14, 2006

Nazaj iz Kancaburikaburija


Midva sva tako zaposlena, da se ne moreva sploh oglasati, ker sva v pogonu min 12ur dnevno, spiva malo, jeva nic. V nedeljo sva prehodila pol BKK in si ogledala vse najpomembnejse templje in palaco. Vredno ogleda. Uporabila sva peshonde in bila veliko bolj ucinkovita. Isti dan sva sla tudi pes na glavno zeleznisko postajo in po poti se je izkazalo, da so vsa nesramna natolcevanja ;-) o Tinini neorientaciji za lase in se za pleso privlecena. Tina je v slogu izkusenega popotnika vodila tja in nazaj. Matej je pa veselo gledal naokoli in se cudil, kje hodiva. Res sva bila pridna.

Naslednji dan sva se odpravila na treking v Kanchananburi in sicer z agencijo iz guesthousa za 1100B po glavi (cena je bila prejsnji dan 950 - huda inflacija). Bila sva kar malo skepticna, vendar je zadeva izpadla bomba. Ogledi so bili sicer bolj kot 'schnell kurs'. Bajtica po zacetnem razocaranju in spremembi lokacije (plani so malo prilagajali situaciji) super, TV, klima, rotopler, lastna kopalnica, v glavnem luksuz. Poslastica vecera je bila Kancananburijevska veselica, saj je Kamp slonov imel obletnico obstoja. Res velika zurka, vecinoma samo Tajci, farangi (tujci) smo bili samo za vzorec. Preizkusila sva kar nekaj njihovih jedi, ampak sva bila na dieti, ker nama palcke za jesti ne lezijo prevec, zato pa je potem rum tekel hitreje. Drugi dan trekinga pa jahanje slonov in rafting z bambusovimi splavi, tudi zanimivo dozivetje. Aja, ponoci so eni Tajci Tini, vsi jo imajo za Svedinjo ali Rusinjo, trkali na vrata, sem jih zelo tezko odgnal ;-) Zakljucila sva s sopingom v MBK, ampak cudo, samo Matej si je kupil dvojne gate. Bila sva zelo pozna in so se centri prehitro zaprli. Cene niso pretirano nizje, vsaj po najinem hitrej pregledu. Centri pa spravijo BTC v zep, res so fancy. Ni slo pa brez panike, saj je sklerozni Matej ugotovil, da nima telefona (prvic sva jih nameravala vzeti s seboj) in predvideval, da ga je izgubil v taxiju (sva mu zbila ceno za pol), na sreco ga je le pozabil doma. Tole ne bi pisala, ce ne bi bila ravno s tajske masaze, ko te za borih 800SIT masirajo celo uro. Ste kaj zavistni?

Jutri greva na hiter ogled Ayutthaye in zvecer z vlakom na morje. Upava, da bova potem imela vec casa in bova pripisala tudi tisto kar nama je trenutno uslo iz glave.

Lupcka vsem ;-DDD

3 komentarji:

Anonimni pravi ...

Zdravo. Vesela sem, da sta se oglasila,2x na dan hodim gledat, če je kaj novega. V vikipediji sem pogledala koliko je vreden 1 bat, da si lahko predstavljam cene.Vsi smo v redu. Vreme imamo še kar lepo-jesensko. Malo mi je že dolgčas po vaju, doma je vse tako mirno in tiho. Uživajta ti pa se drži Tince, da se ne izgubiš. lepe pozdrave od domačih.

Anonimni pravi ...

ja, res me kar razjeda od zavisti , vendar vama iz srca privoščim....kaj pa Buda in prošnje???
uspeva???
ajd imejta se čim
lepše zaenkrat
Darina

Anonimni pravi ...

Lepo pozdravljena!Lepo, da nam pišeta o dogajanju, ker težko je vse to povedati, ko pride človek domov poln lepih vtisov. Vama je toplo???Mi imamo full lepo vreme, vsaj za november. Tina a za 800 SIT dobiš masažo, pa to je noro, glej, da boš prišla nazaj. Ja orientacija se je pa že pri sestricah velikokrat pokazala a ne, no pri meni je zatajilo le to, da sem včasih kakšen objekt spregledala...Upam, da so ljudje prijazni, ne pustita se preveč, ker turiste vsepovsod obirajo, tudi v "najcenejših" državah. Poskusita pridobiti informacije, kje so kakšne cenejše zadeve, ker sigurno obstajajo tisti shopingi, ki so kao za domačine, tam so tudi cene po moje bolj normalne. Samo je pa res, da tega ti domačine ponavadi ne povedo. Sej ne da bi pametovala.
Bodita lepo in pomislita tudi kaj na nas, pa na sestrici seveda ne pozabi.