sobota, december 26, 2009

No worries, sva se ziva

Lep pozdrav iz Coober Pedyja. Prevozila sva pol Avstralije samo da prideva  do neta in se vam spet oglasiva ;-)



Predno sva se podala v notranjost Avstralije sva uzivala na beli pesceni  plazi s turkiznim morjem Whitsundays otoka (ki je tudi del koralnega grebena), ki pa sva ga samo gledala, saj se nisva kopala, ker pretijo naokoli smrtonosne meduze. Videla sva tudi lepe korale in ogromne, smesne ribe.

 



Nato se je najina pot nadeljevala iz Townsvila v notranjost Avstarlije. Vozila sva prakticno 12 ur na dan z 15 minutnimi postanki, zato, da bi cimnprej videla Devils Marbles, Ayers Rock in Kings Canyon.



 
 


Pot je bila dolgocasna in nama se je kar vlekla, kjub temu se je splacalo, saj sva prisla ravno na bozicni vecer do Ayers Rocka in si privoscila bozicno pivo ob soncnem zahodu in uzivala ob neverjetnih ognjenih barvah Uruluja. 



Bozicno jutro se je pri nama zacelo ob 4.30, ker sva se napotila se na ogled soncnega vzhoda ob Urulu. Ja toliko sare za ogled ene velike rdece gmote, ampak se je splacalo. Nato sva odrinila proti Kings Canyonu in se povzpela na robove kanjona.



Sedaj hitiva proti jugu do Adelaida, kjer se bova malo odpocila na lepih plazah.
Za enkrat je to vse, kmalu se spet oglasiva. Uzivajte!

12 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Zdravo.Mi smo se danes zbudili v sončno jutro, dosedaj pa smo imeli deževne dneve z poplavami.Potičke tudi dišijo.Tina je dobila pošto in vaju že težko pričakuje, klicala je Zlato. Kupita zemljevid Avstralije, da nam bosta pokazala prevoženo pot.Uživajta še naprej in v Adelaidi se malo odpočijta.Lep pozdrav Jolanda in Rado

Anonimni pravi ...

Živjo.
Vesela sem, da je potovanje lepo in polno zanimivosti. Upam, da dobimo tudi kakšno fotko. Kaj pa rudnik opalov? So zelo lepi...?? Uživajta in si čimveč oglejta. Lenarila bosta doma.
Pozdrav od Linta, ki je vsak dan bolj razvajen in trmast, vendar zdrav.
Čao!!! marica

Unknown pravi ...

živjo!
zelo lepo sta preživela božič, si kar predstavljam, kako drugače je to bilo kot do sedaj. verjetno je ta konec avstralije nekaj posebnega zaradi takih lepih barv. sta že srečala aborigine? na tem koncu jih je baje zelo veliko, še posebej je razvita aboriginska umetnost.
zdaj si pa res zaslužita še malo bolj na izi, da ne bosta ves čas norela. grega pravi, da pojdita na bondi beach pri sydneyu (http://www.bondibeach.com/Home/tabid/36/Default.aspx)
mogoče lahko naredita še kakšen kratek tečaj surfanja ;) v melbournu se baje splača pogledat predel st. kilda (http://en.wikipedia.org/wiki/St_Kilda,_Victoria)
upam, da je juicyka pridna in vaju bo še naprej varno vozila okoli.
uživajta še naprej in se kmalu beremo.
čao,
N&G

Anonimni pravi ...

Živjo.

Evo, še jaz se oglasim! Upam, da se imata faaaajn!!!
Mi smo imeli poplavljeno bajto, dež je padal kar en lep čas.
Slišim, da bosta obiskala Tino. Prosim, če jo lepo pozdravita še v mojem imenu!
Ker vaju na letošnji novoletni žurki očitno ne bo, bom pač še v vajinem imenu moral popiti dva kuhanca.
V glavnem: uživajta še naprej in lepo praznujta novo leto!!!
Lepe pozdrave,

Boštjan V.

Unknown pravi ...

G'day mates! How ya're going?

Vidva, da uživata Down under. A didgeridoo sta se že naučila igrat in vaju spremlja zavijanje dingov?

Mava kar malo nostalgije... S prstom vaju spremljava po zemljevidu.

Lep pozdrav.

Špela and my old man (Boštjan) ;-)))

Anonimni pravi ...

Ojla Tina!

Prav z užitkom berem tele komontarje, sem se kar malce nasmejala ob pogledu na vajino zeleno "julko", en najin znanec iz Trebnjega (iz sosednjega bloka) je prav sedajle z družbo v Avstraliji in glej ga zlomka, tudi on ima na sliki na facebook-u isto zeleno "julčico" kot vidva. No če se kje srečate, ga lepo pozdravi (štirje dolenjčki ;-); mislim da gre nekje po vajinih poteh oz. za vama, zdaj je na Grey ocean Road (si je pa fant vzel kar pol letni odmor za obisk Avstralije - tako da so bolj na "slow motion" varianti ;-)... No skratka, bliža se konec leta, pa bi vama ob tej priliki zaželela enga srečna, pa zdravga, pa veseuga, pa ...., naj vama sonce sreče nikoli ne zaide tudi v letu 2010. P.S. Hvala še enkrat za super družbo na Lisci, slike so fenomenalne, sem ti jih poslala po pošti domov. Drgač nama je pa še en liter borovničevca ostal, tak da Tinka ko prideš nazaj lahko usekamo eno degustacijo (upam, da ga ne bo zmanjkalo do takrat ;-) - saj veš dolenjci pa to... piiiiip. Lep pozdrav v Avstralijo, pridna in zdrava mi bodita. Nataša P.

darina pravi ...

oj, golobčka...
vesel Božič in srečno Novo leto 2010...kjerkoli že bosta -
in še naprej veliko lepih doživetij in trenutkov
lepo se imejta
Darina

Anonimni pravi ...

Ojla!

Upam da je nevihta mimo in bosta lahko polnoč pričakala kot si želita. Mislim, da ne manjka prav veliko časa zato vama želim

v letu 2010 vse kar si sama želita... in še veliko lepega...

Pozdrav! Marica&Lint

Unknown pravi ...

Lep pozdravček obema!

Po prebiranju bloga, vidim, da je vajino potovanje zelo lepo, verjetno pa tudi naporno...Vendar verjamem, da na utrujenost kar pozabita ob vseh čudovitih vtisih posameznega dneva.

Ker pa sta že zakorakala v novo leto, naj vama iz srca zaželimo sreče, veselja, ljubezni in uspehov polno leto 2010. Brigita, Janez in Jona

Lepo se imejta!

darina pravi ...

dobro jutro v Novem letu 2010 vama želim ..in naj bo vajino potovanje še v naprej čarobno in polno veselja in novih doživetij

Unknown pravi ...

Želimo vama veselo, srečno,zdravo, noro, lepo leto 2010. Na potovanju pa še naprej uživajta v lepih trenutkih.
Damjana, Jan in Ožbej

Unknown pravi ...

Ojla popotnika :)!

Lepo je res brati vajin blog, le oglasta se še kaj, pa postrezita še s kakšno fotko:)
Upam, da sta fajn preživela najdaljšo noč v letu, in zdj ko smo že zakorakali v novo leto bi vama tudi iz bohinjsega konca rada zaželela le vse vse ta'narlepš in nar'boljš!!

Skratka SREČN'GA PA ZDRAV'GA 2010 kličeva in želiva z Bohina :) ;)
N&M&...