nedelja, december 20, 2009

Gremo na Whitsundays

V Brisbanu sva dobila najela hisko (avto) in krenila po levi strani na pot. Sprva sva bila nad avtom sicer razocarana, ker sva mislila, da bova dobila nov model avta (cisto po najino), ampak je super luskana zelena Toyota, ki naju za enkrat se ni pustila na cedilu. Okoli 11h sva krenila iz Brisbana proti severu. Matej se je podal prvi na cesto in nekaj casa sicer vozil kot robot, vendar se je hitro navadil in moram priznati, da je ze CAR na cesti, pravi Avstralec.



Ceste so zelo lepe, vendar se nama je pot kar vlekla. Prvi dan sva prispela do Burnett Heads pri Bundabergu, kjer sva si zelela ogledati velike zelve, ki valijo jajca. Ker sva se dolgo casa vozila, so bili skoraj ze vsi kempi zaprti (tukaj se zapirajo ob 5h), zato sva se vsa nejevolna, da ne bova dobila nobenega kempa, se malo vozila na okoli, in glej ga zlomka nasla krasen kemp, ki je bil slucajno odprt. poleg kempa sva dobila tudi zelo prijazno gazdarico kempa, ki nama je povedala kje si lahko zastonj ogledava velike zelve, ki valijo jajca na plazi. Res krasno dozivetje, ko vidis tako veliko zelvo (1 meter dolgo), zraven pa ti se predavajo o zelvah, saj sva se prislinila eni skupini, ki je opazovala zelve.



Naslednji dan sva Burnett Heads zapustila, kjub temu, da so nama narava in papagaji kar ugajali. Vozila sva skoraj 10 ur po zanimi pokrajini, kjer ni nikjer nicesar, razen goveda in pogorelih gozdov.  Naredila sva koraj 500 km ter prenocila v St Lawrenceu - zastonjsko pocivalisce. Kar lep plac, ce bi dozivela soncni zahod, vendar naju je preganjala nevihta, ki je potem ko je bila ze tema ni bilo vec.



Najina Jucyka pije kot zejna kamela, ampak naju je lepo pripeljala na Airlie Beach, kjer sva si rezervirala za jutri izlet na koralni greben oz. otoke Whitsundays. Naj vas potolaziva, da se se nisva kopala, ker tukaj razsajajo smrtonosne meduze, lahko tudi krokodili. Vreme je spremenljivo, vendar skoz vroce.



Po jutrisnjem izletu se odpraviva v notranjost Avstralije proti Ayers Rocku, kjer upava, da bova ujela Bozic.
Danes sva napisala malo vec, ker se verjetno ne bova kmalu oglasila. Ampak you never know, mogoce pa.


No se tehnikalije za N&G. V planu je voznja povprecno 400 km na dan. Naslednje dni pa vsaj 2x toliko. Glede fotoaparata je trenutno v uporabi 1GB kartica, v zasedi pa caka 8 GB kartica kupljena na Taiwanu.

No glede, da imate pravo zimo verjetno uzivate vsaj toliko kot midva. Sva vam kar malo fous in upava, da je do srede januarja ne bo konec ;-)

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Hojla!
Končno sta dojela, da sta na dopustu in uzivata. Nisem vama vous, bi pa tudi jaz...Danes imamo tudi mi idilicen, lep, mrzel in sončen dan. Uživajta. En teden je že naokoli:)
Lep pozdrav, Marica

Anonimni pravi ...

Živijo!
Lepo je videti vajine fotke, avto je prav strupene barve, tako, da ga ne moreta zgrešiti.Danes ponoči bomo imeli pri nas -14 stop.,potem pa se bo otoplilo.Danes sva z Nino že naredili jelko v torek bodo pa potičke. Ali vama katero shranimo? Z atom pregledava na zemljevidu vajino pot, vendar se mi zdi, da jo imata še ogromno pred sabo.Lepo še naprej fotkajta, da bomo potem uživali ko prideta domov.Lepo se imejta in uživajta. Jolanda in Rado

Anonimni pravi ...

Pozdrav še iz sosednje pisarne. Pridno spremljam vajino popotovanje...za potep sta dobila res lušno strupenjačo.Upam, da je udobna. Vseeno me zanima, kako zgleda noter. Bo naslednjič tudi kaka taka fotka?
Sicer pa se lepo mejta še naprej!
LP MKT

Unknown pravi ...

živjo!

ful lepo, da sta dala že fotke gor. tale jucy sicer ne izgleda ravno enoprostorec, ampak ziher je ravno tako udobna ;)
komaj čakava, da vidiva tudi fotke iz koralnega grebena. upam, da bosta videla čimveč pisanih ribic in lepih koral, meduz se pa raje kar izogibajta ;)
pri nas se je danes "otoplilo" imamo že -1.5°C, namesto snega nas baje čaka dež, tako da izgleda, da božič ne bo ravno bel.
pazita nase, lepo se imeja še naprej in kmalu se spet oglasita.

spremljata vaju N&G :)