četrtek, december 17, 2009

Brizban

Helo!

Trenutno so za nama 3 dnevi Brisbane. Sva malo zmedena, ker je tudi mesto malo zmedeno. Najprej ena lepa stara bajta, zraven pa neboticnik. V starih zgodovinskih hisah so fitnesi ipd. Najin Modri jezik hostel je za en .....(vstavi bojni klic Arturja) tako, da ze komaj cakava na Jucyja.




Te dni sva pohajkovala po Brisbaneju in odpravljala nekatere logisticne tezave. Dolarje se bolj splaca kupiti kar doma. Jutri pa naju caka zacetek krizarjenja. Evo pot gre takolele:
- najprej na sever po Sunshine coast,
- nato na zahod mimo Mt. Isa do Alice Springs (Uluru in Kings Canyon),
- sledi Cobber Pedy,
- Adelaide,
- Melbourne,
- Sydney.
OP. Si pridruzujeva pravico do spremembe plana.

Drugace sva O.K. Sva ze poskusila zrezke in so odlicni, bova naprej jedla samo se te.




V glavnem sva dala celo mesto skozi. Danes sva bila na razgledni tocki Brisbana, pa morava po pravici povedati, da je nas Ljubljanski grad na hribcku prav krasen da ne receva bozanski, pa se nasa hosta zraven, pa to je to. Kmalu se spet kaj javiva, no ja odvisno od dostopa do interneta, tako, da kar brez panike, dobro se znajdeva.

Lepo bodite, pa bodite kar nama fous, midva imava krasno, toplo vreme.

Cao

5 komentarjev:

Anonimni pravi ...

Lepo, da sta se oglasila in spočila.Sedaj pa gresta lahko naprej na rajžo. Danes si dobil potrdilo s fakultete, da si uspešno opravil vse obveznosti in si zaslužil naslov magister prava. Pri nas pridno naletava sneg in je že malo pobelil pokrajino, mraz pa je okoli 0.Vidva uživajata na toplem in se še kaj oglasita. Lepe pozdrave Jolanda

Unknown pravi ...

Živjo!
No lepo, da sta se že vklopila v avstralsko vzdušje. Midva sva si že pogledala celo pot in ugotovila, da nameravata prepotovati pol Avstralije...tako, približno 10.000 km pa bosta verjetno prevozila...pošteno ;)Mami sem na zemljevidu Avstralije označila pot in vajine trenutno planirane postojanke,da vaju bo lahko nadzorovala ;)
Sej vem, da sta oba pametna, ampak moram vseeno mal poračunat: če bosta lahko povprečno vozila 100 km/h, potem bosta še kolikor toliko spočito po vročini lahko prevozila 500 km, kar je 5 ur (da vama ne bo treba računat), več kot 700 km je pa že zelo naporno. Za večja mesta si probajta kupiti avtokarte že prej, da se ne bosta izgubljala po ulicah.
Kaj pa koralni greben, a gresta? Aja, še to sem se spomnila: upam, da imata kakšno večjo kartico za fotoaparat. 8G je ravno prav, da lahko tudi kakšen potovalni filmček posnameš. Če je nimata, jo pa čimprej kupita, sej niso drage. Samo morata pazit, da bo enake velikosti, da ne bosta tako improvizirala s sponkami in selotejpom kot sva mogla midva na Tobagu z najino ;)
Imejta se lepo, uživajta, fovš smo vama še vedno pa še bolj vam bomo, saj je tukaj trenutno -4C, čez vikend naj bi se pa še ohladilo. Kmalu se spet oglasita :)

Lep pozdrav od Nine&Marice&Gregata&Lintkota

Unknown pravi ...

Oj!
Vidim, da uživata in se imata lepo.
Mami se je malo zmotila. Ni okoli ničle, ampak se že bolj bliža proti -10°C. Upam, da dobita odličen avtoček, ki vama bo odlično služil na vajinem pohajkovanju po Down Under. Pa pazita po kateri strani bosta vozila ;)

Čau!

Anonimni pravi ...

Zivjo!
Upam, da sta levo stran ze "zastekala" in ni problemov z voznjo. Mi imamo pravo zimo s snegom. Sva z Lintom ze kidala, sedaj pa na toplem uzivava. Lepo se imejta in lep pozdrav.M&L

darina pravi ...

čao...
imata kar lušten avto in upam , da vaju bo srečno pripeljal na cilj...
uživajta , kar se da ...še namesto nas tu , ki nas kar zebe , ker je mraz...
pozdravček
darina