ponedeljek, januar 11, 2010

Zal se poletje za naju koncuje

Zalostna sva!

Pravkar sva morala vrniti najino Jucyko. Tezko je bilo, ampak vsakic mora biti tudi konec. Zelo dobro nama je sluzila, zato Toyota 752 LXN kapo dol za prevozenih cez 11 tisoc km.



Aha, kje smo ostali?

V Sydneyu sva najprej naredila eno kozlarijo, kljub vsem naporom in slabi karti sva naletela na cestninsko postajo, kjer placas lahko po elektronski poti tako, da imas odprt racun. Panika. Na koncu so nama v kampu razlozili, da lahko vse uredis po telefonu. Urejeno.



Parkirala sva izven mesta in raje uporabljala javni prevoz. Ogledala sva si glavne znamenitosti. Vendar je treba poudariti, da si jih je treba ogledati zvecer. Ugotovila sva namrec, da so avstralska velemesta veliko lepsa ponoci, lucke pac naredijo svoje. Naslednji dan sva se srecala s Tino, ki res uziva tukaj v Avstraliji, ona loves Australia, midva jo pac leave (en slogan je: Australia, love it or leave it). Ima pa tudi zelo lustno hcerko, ki zna tudi kaksno slovensko pesmico.

 

 


Zvecer pa se je zacelo leto koale, v glavnem dolgcas. Sva se ukvarjala z bolj strokovnimi zadevami kot so merjenje dolzin razlicnih plaz, gostote in barve peska, visine in moci valov. Slednji so se posebno zahrbtni, saj te mali valic kar posteno premece. Pomikala sva iz 9 mile beach na 1 mile beach, nato na Sandy beach, vceraj pa sva zakljucila na plazi v Byron Bayu. Saj praviva, dolgcas. Aha. pa dvakrat sva si opekla podplate, ker je bil pesek tako vroc. Mogoce sva bila se na kaki drugi plazi, pa se ne spomniva, brez veze sploh :-)
Pa se prevroce je! Haha...



Spremenila sva tudi taktiko in spala na pocivaliscih, ker tako lahko vec casa uzivas na plazi in ti ni potrebno iskati kampov naokoli. Vecina plaz ima poleg javne WC in tuse, kjer se lahko umijes in piknik place, kjer v miru pojes. Potem pa si pogledas knjigico Camps Australia Wide in hitro na najblizje pocivalisce z WC, kjer je seveda dovoljeno prenocevanje.



Tole je verjetno najino zadnje oglasanje iz Avstralije, zato vsi prejmite lepe in tople pozdrave in hvala, ker spremljate najino pot ter pridno komentirate. Se opravicujeva, da nisva mogla neposredno odgovarjati na vase komentarje, bova popravila doma.

Cas tocnega prihoda se ni znan, predvideno je v sredo okoli 17h v LJ.

Slike se pridejo...

     

7 komentarjev:

Anonimni pravi ...

ojla,

Čakala sem na naslov "Mama prihajam domov" in ga skoraj dočakala. Pripravita se, bo velika sprememba kajti iz vročine bosta stopila v 40 cm visok sneg. Se kmalu vidimo. Avto je že pripravljen za start,ko bo pozvonilo vaju pride iskat.

Lep pozdrav,
M & Lint

Anonimni pravi ...

Halo, lepo , da sta se oglasila. Doma vaju že čakajo krapi, saj sta sedaj sigurno jedla samo meso.Pripravita toplo obleko, saj je pri nas prava zima. Ko prideta v Slovenijo, pa pokličita. Lp
Jolanda in Rado

Unknown pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
Unknown pravi ...

živjo!

lepo, da sta se še malo oglasila v svojih zadnjih avstralskih trenutkih in delila z nami ta vajin nepopisljiv dolgčas prekladanja po plažah in metanja po valovih ;) ko tole pišem, vidva še sladko spita vajino zadnjo noč v avstraliji, čez kakšne 4 ure, ko bomo šli mi spat pa se bosta vidva že počasi odpravila proti letališču. komaj čakamo slikce! pa seveda tud vaju ;) želiva vama čimmanj utrujajočo pot domov in nobenih zapletov. v slovenijo bosta prišla v delno oblačno vreme pri -2°C, tako da sta lahko vesela, da vaju je zima počakala :)
se kmalu vidimo! varno pot še enkrat.
LP, N&G

Unknown pravi ...

Čauči...ker se kmalu vidimo vama zaželim-o samo srečno pot nazaj u deželico mrazu,megle in mraza...Oblecta tadolge g...in tavolnene štumfe,ker bosta sicer doživela temperaturni šok:))Kmalu dobrodošla in še enkrat srečno na poti!!
MRNR

darina pravi ...

ojla...končno se vračata ...prav pogrešam vaju že...
upam , da bo pot domov minila brez zapletov in da se bosta toplo oblekla , kajti tu ni tako vroče , kot tam ...
lepo se imejta in kmalu dobrodošla...
Darina

Anonimni pravi ...

Danes je sreda, dvajset do petih. Popoldan. Še malo pa bosta spet na grudi domači. Komaj čakam da izvem še kaj iz prve roke.
LP, Irma