sreda, januar 06, 2010

Victoria the place to be NOT

Teli Viktorijanci imajo na tablici napisano "Victoria the place to be", ampak midva se ne strinjava.

Pingvincki so bili super, sva bila cisto navdusena, smesni so, ko racajo po hribu navzgor. Slikati, na zalost, ne smes tako, da si jih lahko ogledate na netu. So pa to mali pingvini, tam do 35 cm. Enkratno!



Sva si zelela ogledati se okolico otoka, ampak naju je vreme pregnalo naprej.

Naslednji dan sva se vozila ob morju z nacrtom, da se ustaviva na 90 miles beach. Nasa Road Train soferka Tina je poleg tega, da se na cesti srecuje z vsem avstralskim zivalskim svetom, spet srecala pingvina, tokrat malo vecjega, ki ji je ponudil pojoco travico. Presenecen nad negativnim rezultatom je svoj dvom sporocil kolegu na drugi konce drzave, ki je Tino spet preveril. Po drugem negativnem poskusu je bila koncno prepricljiva in POL JE BIL GMH.

Ta dan res ni bil najboljsi. Ko sva prispela na cca 150 km dolgo pesceno plazo so se nad nama ze grozece plazili crni oblaki, zato je bilo konec z najinimi nacrti, da preleziva vsak koscek plaze posebej. Soferka je dala komando: "Proti soncu!" Zvecer sva se utaborila na enem pocivaliscu ze v NSW (sosednja drzava), kjer pa je ze posijalo sonce. Ugotavljava, da so nama ljudje, ki jih srecas na pocivaliscih veliko bolj vsec kot tisti v kampih.

Zdaj pa ne veva vec, kaj sva pocela! Samo malo...

Aja, sva si ogledat Canberro (a se napise tako?), nic posebnega. Ampak, zakaj je nase veleposlanistvo na drugem koncu kot vecina ostalih!?

Zvecer sva se ustavila v enem kampu (v Kioli) in se malo odpocila. Zjutraj pa juhu na plazo. Cel dopoldan sva uzivala na soncu in se metala v valove. Naslednja postaja naj bi bila Hayms Beach, kjer je pesek tako bel, da si opeces oci. Yeah Right! Tako kot na skoraj vseh plazah v Avstraliji. Spet naju je nasralo vreme, ker je zacelo dezevati ravno, ko sva prispela na plazo. Oci je zaslepilo bliskanje in ne pesek.
Presezek dneva pa je bila "Greznica". Kamp za 40$, dobis pa plac in mrzlo vodo, za vse ostalo pa moras vreci kovancec v napravco. Je bil lepo ob eni smrdljivi reki, polni komarjev, pa tastar oderuh....
Trenutno je namrec tezko dobiti plac v kampih, ker je najvecje povprasevanje in temu so primerne tudi cene. Drug teden bo boljse, ampak takrat bo tako ali tako vseeno...

Trenutno sva v Sydneyu in se pocasi skusava organizirati. Ene dva dni bova tukaj potem pa pocasi proti Brisbaneu.

Slikic se nama ne da naloziti, jih bo Matej naknadno, ker traja prevec casa. Jucy je super!

Komaj cakava na sneg in mraz, samo da se znebiva muh in podobnega mrcesa ;-)

A bomo usekal eno pravoslavno novo leto?

7 komentarjev:

darina pravi ...

ojla...
no, končno sta se spet oglasila- pogrešala sem vaju...
nikar si ne želita snega, ko pa imata na voljo sonček in lepe plaže ..
in čeprav včasih ponagaja vreme - se po tem ponavadi vedno zjasni..
ja, lepo bi bilo proslaviti vajin srečen povratek in upam , da bo zato prišla priložnost..
medtem pa uživajta , kar se le da...
pozdravček
Darina

Anonimni pravi ...

Ojla!

OOOO..., nekdo je malo jezen! Tina pa saj si se ob srecanju z pojoco... najbrz pocutila kot doma. Seveda vama nagaja vreme, kot slusimo so tam velike poplave, pa vendar se imata lepo in tudi dolgocasno ni. No ja, cez dober teden se pa ze vidimo in bo vse po starem, zato uzivajta.

Pozdrav!
M&L

Anonimni pravi ...

Halo,dolgo se nista oglasila, da smo bili že v skrbeh. Tina je pa zgleda všeč velikim pingvinom. Nič ne čakajta težko našega vremena, ni nič prijetno.Praznujemo lahko ne glede na dan.Kdaj se točno vrneta v Ljubljano.Uživajta še teh nekaj toplih dni, potem pa tople obleke. Lp. Jolanda in Rado

Unknown pravi ...

živjo popotnika!
izgleda, da tamala mal preveč vijuga po desni, potem jo pa še celo avstralski pingvini lovijo ;)) no, samo, da kandalabre obvozi pa bo, a ne tamala? ;)
nimata ravno neke sreče z vremenom, sva se pa že tud midva spraševala, če ne bosta prej ali slej na kakšno poplavo naletela, ker so zdaj ravno na vajinem koncu. ampak mal dežja vsakih tolk res ni razlog, da bi pogrešala sneg in mraz...jaz bi šla rajši na tiste zaslepjujoče peščene plaže ;) ja, sej veva kako to zgleda, te "bele" plaže, ki jih na slikah v photoshopu pobelijo. no, ampak je pa vseen fajn mal nogce namakat v morju :)
ker novo leto pri nas ni bilo nič kaj posebnega, ker je bil dež in megla, se vsekakor lahko zmenimo še za pravoslavnega ;) vidva kar lepo uživajta še naprej, tud če prideta še v kakšno greznico, bosta videla, da bojo to potem fine anekdote. a že poznata avstralski pozdrav? tistega, ki izgleda tako, kot da muhe preganjaš ;)
hvala za kartico, je že prišla! ker moram it navijat za našega smučarja, kateremu kaže, da morda pride na kakšno stopničko, se počasi poslavljam.
lepo se imejta!
N&G

Unknown pravi ...

Dobila kartico, hvala! SE popolnoma strinjam s postojanko tam, moje čete tudi. :-)
Lepo se imejta in za domovino po najbolj ravni poti naprej!

komandantka

Unknown pravi ...

Ojla!
Ma sploh ne morem verjet, da čas tako hitro beži, in bosta en dva tri nazaj, v naši lepi, danes, povsem beli Sloveniji :)...zato, res, izkoristita še preostaek tega avnaturističnega dopusta, pozdravita pingvine in uživajta! Pol pa že nestrpno čakamo slikic ...in absolutno lahko 'usekamo' pravoslavni nov let :)
Lepo bodita in srečno kekca :)
N&M&...

Unknown pravi ...

aja, skleroza me že mal daje: v prejšnem javljanu pozabla se zahvalit za kartico! res lepa :)!hvala!
čaw :)